Új pincészetek az N28-ban!

 

A tavaszt nem csak új étlappal, hanem egy izgalmas, felfrissített poharas borlappal is elindítottuk, melyen olyan pincészetek tételei szerepelnek, akit eddig még nem voltak jelen az N28-ban! Turay, Malatinszky, Brigád. 3 pincészet kiváló borait szeretnénk megismertetni veletek, mert bizony mindegyik említésre érdemes.

A Turay Családi Pincészetet működtető Turay család története a 17. századig nyúlik vissza. A történeti kutatásoknak köszönhetően kiderült, hogy a Turayak már 12 generáció óta művelnek szőlőt. A birtokot bioorganikus gazdálkodás szerint művelik, a szüret kézi szedéssel, kíméletes feldolgozással történik és ennek köszönhetően a kiváló minőségű színmustból alkothatnak.

Az alkotás során pedig azon filozófiájukat tartják szem előtt, mely szerint „a terroir beszél, mi hallgatjuk,”. Korábbi borkóstolónkon már volt szerencsénk a Turay család pincészetének legjavát bemutatni, ezentúl pedig büszkén tartjuk tételeiket állandó kóstolásra is borlapunkon.

Malatinszky Csaba borász nevét senkinek nem kell bemutatni, aki egy kicsit is otthon van a magyar borok világában. Az új vörösbor-készítési eljárásáért Francia innovációs díjjal kitüntetett borász a birtok szakmai munkáját irányítja a mindennapokban. A Methode Malatinszky, vagyis a új, és innovációs díjjal elismert Malatinszky-féle vörösbor erjesztési technológia arra a kérdésre adott válasz, hogy: zárt térben, hogyan lehet megoldani a vörösbor erjesztését. A birtokon a gazdálkodás teljes folyamata organikus, és ő volt az, aki a borvidéken elsőként alkalmazta a vörösborok irányított erjesztését, érlelőtere, újszerűen, kifejezetten a kishordós érlelésre készült. 

A pincészettől ezeket a szuper prémium kategóriás borokat kóstolhatjátok nálunk akár pohárral is! Ami nagy szó, hiszen máshol ezeket csak palackos tételként árusítják!

  • Kövesföld 2009 – 97 pont
  • Kúria Merlot 2015 – 95 pont
  • Kúria Cabernet Franc 2013 – 98 pont 

 Az egyes tételek melletti pontok James Suckling-től származnak, aki a világ egyik leghíresebb bor szakírója.                        

A móri Brigád Pincészet története csupán 2013-ig nyúlik vissza, amikor is pár lelkes fiatal elkészítette első saját borát Móron. Természetesen Ezerjót. Azóta mi történt? Egyre több területet kezdtek el művelni, szőlőt telepítettek a számukra legkedvesebb dűlőkben, újabb- és újabb fajtákkal ismerkedtek meg, folyamatosan kísérletezgettek a szőlőben és a pincében egyaránt. Az eredmény önmagáért beszél, gyertek, kóstoljátok meg kiemelt tételeiket nálunk!

Tamás Tibor sommelier-nk rendelkezésetekre áll, kérjétek tőle bátran az újdonságokat!

 

Asztalfoglalás:
+36 70 659 4312
reservation@n28.hu