Magnumok bevetésen

 

Ha borokról és azok palackjairól van szó, egyre gyakrabban találkozhatunk az 1,5 literes, magnum névre hallgató változatokkal, melyek nem csupán a bennük lévő dupla bormennyiség miatt különböznek hagyományos társaiktól, de a borok is másképpen érnek bennük. Egy bor életében az oxigénnel való érintkezés előny lehet, de hátrány is érheti a bort, amennyiben túl sok, és túl intenzív az oxigén jelenléte. Ebben az esetben a bor gyorsabban öregszik, hamarabb elveszíti élénkségét és vitalitását. Amennyiben azonban az oxigén jelenléte kisebb mértékű, a bor egyenletesebben, lassabban, hosszabban, és ezáltal szebben fejlődik és érik. Ez történik a magnum palackban is.

Az N28-ban minden szombaton újabb és újabb magnum palackot nyitunk majd fel, hogy megtámogassuk és feldobjuk a hétvégéteket, no és persze hogy egy kis bortörténelem keretén belül mesélhessünk nektek a legjobb tételekről.

Figyeljétek közösségi odalalinkat, mert minden péntek este leleplezzük, hogy melyik lesz a következő magnum tétel! A helyszínen pedig keressétek sommelier kollégánkat, Lisztes Ivettet és mondjátok a varázsszót: magnumot bevetésre! 🙂