Hegedűs sajt & N28 borkóstoló
Kiváló magyar sajtok és magyar borok ízkavalkádja
2023. 04.12 18:30
A sajt a bor legjobb barátja, tartja a mondás. Külön-külön is izgalmas ízkavalkádban tudják részesíteni az embert, de amikor a kettőt egyszerre, szakértelemmel párosítva fogyasztjuk, akkor az egymással harmonizáló és egymást kiegészítő ízek egyszerre emelik magasabb szintre a sajt és a borfogyasztást is egyaránt.
Kezdetekben a bor-sajt párosítások a maguk útján alakultak ki, aztán ahogy fejlődött a tudomány, úgy vált köztudottá, hogy a sajt ízletesebbé teszi a bort. Jobban nem is hasonlíthatna egymáshoz ez a két örömforrás, hiszen mindkettő éréséhez idő kell, ahogy ahhoz is, hogy legjobb ízét mutathassa. A sajt és a bor elkészítéséhez is sok tapasztalat kell, minőségüket pedig nagyban befolyásolják az éghajlati és földrajzi körülmények.
Április 12-én az N28 Wine & Kitchen büszkén prezentálja első sajt és borkóstolóját, ahol a Hegedűs Sajtműhelysajt variációit párosítja a legjobb hazai borokkal.
Sajttörténelemről és készítésről a Hegedűs Sajtműhely sajtkészítő mestere, Hegedűs Imre beszél majd, aki többek között a Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnöke is. A hozzájuk passzoló hazai borokat pedig az N28 sommelier-je, Tamás Tibor tölti majd pohárba.
A kóstoló tételsora így alakul:
- Etyeki Fogyóhold (Raclette) – Ujvári Pinot Gris 2020
- Etyeki Szenes (Morbier) – Pintér Chardonnay 2021
- Hegedűs Sajt (Comte) – Barta Öreg Király Dűlő Furmint 2013
- Etyeki Rouge (Rouge) – Von Beőthy ‘Pinot Grande’ Pinot Noir 2017
- Kék Bársony (Rokfort) – Barta Édes Szamorodni 2015
- Etyeki Szijjács(Mont D’Or) – Harsányi Száraz Szamorodni 2015
A kóstoló ára 14 990 Ft / fő
Asztalfoglalás: +36 70 659 4312 / reservation@n28.hu