Furmint Február – Tradíciók nyomában az N28-ban

 

Februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják középpontba ezt a csodás szőlőfajtát, melynek eredete Magyarországhoz, ezen belül is a Tokaji borvidékhez kapcsolódik. Magas minőséget képvisel és rendkívül sokszínű stílusban készülhet bor belőle. Száraz fehérborként és pezsgő alapanyagként is bizonyított már. Általánosságban elmondható a fajtáról, hogy magas savak mellett viszonylag testes borokat produkál, száraz boroknál a semleges stílusának köszönhetően kiválóan bemutatja a termőterületet, édes borok esetében pedig a botritisz hatására rendkívül komplex aszúborok alapját adhatja a Tokaji borvidéken. Aromatikáját tekintve gyakran birsalma, birskörte, őszi- és kajszibarackkal jellemzik.                                                                          

Mivel az N28-ban kiemelten foglalkozunk a hazai borászatok és borvidékek kivételes tételeivel, a februárunkat mi is a furmintoknak szenteljük, és egy különleges tételsorral készülünk azok számára, akik kíváncsiak arra, mire is képes ez a szőlőfajta, ha szakavatott kezekbe kerül.

 

Borlapunkon egész februárban elérhető á la carte elemként ez a 6 furmint tételt tartalmazó borsor, melyet bármikor kérhettek és Tamás Tibor sommelier-nk segítségével meg is érthettek.                                                                           

                                                       

  1. Barta Méthode Traditionelle 2017, Tokaj
  2. Szent Donát Márga 2018, Csopak
  3. Somlói Apátsági Pince Furmint 2020, Nagy-Somló 
  4. Barta ÖKD furmint 2013, Tokaj
  5. Barta ‘1108’ Késői Szüretelésű Furmint 2018, Tokaj 

 

Borkóstoló ára : 10900 Ft

 

Asztalfoglalás:

+36 70 659 4312

reservation@n28.hu